Application of Ontology Technology for Food Recommendation
รหัสดีโอไอ
Creator จุฑาภรณ์ เลิศไกร
Title Application of Ontology Technology for Food Recommendation
Contributor เลิศไกร, สลิล บุญพราหมณ์
Publisher Faculty of Information Science and Technology, Mahanakorn University of Technology
Publication Year 2560
Journal Title Journal of Information Science and Technology
Journal Vol. 7
Journal No. 1
Page no. 22-32
Keyword Ontology, Food recommendation, Application
URL Website https://tci-thaijo.org/index.php/JIST
Website title Journal of Information Science and Technology
ISSN 2651-1053
Abstract Food Recommendation Application is application software that developed to assist the users in daily diet selections based on nutrition for a person. This research presents the design of food ontology, rules, and recommending the dishes those are suitable for the person who may have diseases and food allergies. The main components of the system consist of user personal profiles, food menu, ingredients, diseases, allergies and knowledge base. The system utilizes the knowledge base and database in providing recommendations based on suitable foods of each user. The results of the evaluation conducted by the users provide the mean value of 4.20 and the standard deviation of 0.77.
คณะวิทยาการและเทคโนโลยีสารสนเทศ มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีมหานคร

บรรณานุกรม

EndNote

APA

Chicago

MLA

ดิจิตอลไฟล์

Digital File
DOI Smart-Search
สวัสดีค่ะ ยินดีให้บริการสอบถาม และสืบค้นข้อมูลตัวระบุวัตถุดิจิทัล (ดีโอไอ) สำนักการวิจัยแห่งชาติ (วช.) ค่ะ